Skip to content

BestereFinansiering.com

  • Om Besterefinansiering.com
  • Kontakt Oss

Info om Pangea Ecocard

Posted on June 29, 2016June 26, 2016 By Carim No Comments on Info om Pangea Ecocard
Info om Pangea Ecocard
Uncategorized

Er du opptatt av miljøet, og vil du gjerne gi penger til en god sak? I så fall har vi en gladnyhet til deg – for gjennom Pangea Ecocard kan du gi penger når du bruker penger. Med det mener vi at for hver gang du betaler for noe med dette kredittkortet, så gis 1% av handlesummen til miljøorganisasjonen Pangea. Det beste av alt? Det koster deg ikke en eneste kroner, for det er nemlig banken/kortutstederen som dekker denne kostnaden. Du kan altså fortsette som vanlig med innkjøp i hverdagen din, men nå vel vitende om at du bidrar til å redde moder jord.

Fordeler med Pangea Ecocard

Pangea Ecocard er altså det optimale kredittkortet for deg som følger at du ikke får gitt nok til veldedige organisasjoner. For nå kan du gi uten at det koster deg et rødt øre! Handler du for 150 000 kroner i løpet av ett år (normalt forbruk for en norsk familie), og kun bruker kredittkortet til innkjøpene, så vil du årlig donere 1500 kroner til Pangea. Og igjen, det koster deg ikke noe. Etter 10 år har du bidratt med 15 000 kroner til å bevare miljøet.

Å bruke Pangea Ecocard gir deg også selv fordeler som du helt sikker kan dra nytte av. Pangea Ecocard gir deg tilgang til et spennende fordelsprogram der du får rabatter og tilbud hos samarbeidende kjeder av selskapet. Deriblant sportsbutikker, treningssentre, parkeringshus, leiebil, hotell og bredbånd. Bare for å ha nevnt noe! Reiseforsikring er også inkludert i kredittkortet, dersom du betaler minst halvparten av transportkostnadene med kortet.

terms-pricesBetingelser og priser

Betingelsene og prisene for Pangea Ecocard er heller ikke dårlige. Det er nemlig et 100 prosent gebyrfritt kredittkort, noe som er ganske sjelden kost. Altså – ingen gebyrer på bruk, eie av kortet, uttak i minibanker eller annet. Nominell rente ligger på 21,5% på nåværende tidspunkt, men med inntil 50 dager rentefri betalingsutsettelse behøver du ikke bekymre deg for denne. Vi anbefaler uansett at man alltid betaler tilbake det man har brukt før denne perioden har utløpt.

Hvordan søke om kredittkortet

Høres det fristende ut å bidra med tusenvis av kroner til en god sak, uten at du selv trenger å tappe kontoen? I så fall kan du søke om Pangea Ecocard gjennom nettsidene til selskapet. Det tar bare noen sekunder å søke, og man får som regel kjapt svar på søknaden. De kravene som stilles til søkeren er som følger: Du må være minst 18 år gammel, du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker, og du må være norsk statsborger eller betale skatt (ha en liknet inntekt) i Norge.

Fordeler med refinansiering

Posted on June 28, 2016June 26, 2016 By Carim No Comments on Fordeler med refinansiering
Fordeler med refinansiering
Uncategorized

Refinansiering av lån er noe alt for få nordmenn praktiserer slik de burde gjøre. Mange betaler mye mer enn nødvendig på alt fra boliglån til forbrukslån og kredittkort, når en annen og billigere bank står klare rundt neste hjørne for å tilby deg lavere rente og kostnader. Faktisk er det ikke en eneste ulempe med å refinansiere gjeld, mens fordelene nærmest står i kø.

Så mye kan du spare på å refinansiere

For å gjøre det enkelt for deg som leser, så skal vi ta et konkret eksempel på hvor mye man kan spare ved å refinansiere. Har du 15 000 kroner i gjeld på to ulike kredittkort, der det ene har en effektiv rente på 23% mens det andre har en effektiv rente på 30%, så betaler du drøye 8000 kroner i måneden bare i renter og gebyrer. Kanskje har man ikke problemer med dette, kanskje har man det, men det vil uansett være penger å spare ved å refinansiere.

Refinansiering betyr rett og slett at man finansierer på nytt, man re‐finansierer. Dette fordi man har et bedre tilbud et annet sted. Den neste banken din tilbyr deg nemlig å betale ned de to kredittkortene dine gjennom et forbrukslån hos dem, som har kun 16 prosent effektiv rente. På denne måten slipper du ikke bare å ha flere kreditorer å forholde deg til, men du betaler kun gebyret én gang samtidig som renten er mye lavere. I dette eksempelet vil du fremover kun betale 4800 kroner i året i renter og gebyrer – altså er utgiftene nesten halvert bare fordi du byttet bank!

Refinacing-ReasonsAndre gode grunner til å refinansiere

Refinansiering er spesielt populært dersom man sliter med dyr kredittkortgjeld og dyre smålån. Men det kan også være aktuelt for boliglån, billån og andre typer lån der man mener at man betaler for mye. For et boliglån vil man for eksempel kunne spare mye penger dersom renten går ned bare noen prosentpoeng. Og spesielt i disse dager da den norske styringsrenten er historisk lav, så vil det lønne seg å søke om refinansiering av boliglånet i en annen bank. Går du ned fra en rente på 3,0% til 2,60%, så sparer du mange tusenlapper i året.

Refinansiering gir deg også en langt mer oversiktlig betalingshverdag. Nå slipper du å forholde deg til flere kreditorer, ettersom du bruker hele det nye lånet til å betale ut alle de gamle. Det betyr at du får kun en faktura i postkassen/nettbanken, som igjen sparer deg for mye bry – og for mange er det også en lettelse å ha mindre å forholde seg til. I tillegg til dette vil du naturligvis bli gjeldfri langt kjappere, ettersom du nå kan betale større avdrag i stedet for å betale renter og gebyrer.

Hva skal til?

Så lenge du allerede har fått innvilget søknader om kredittkort, forbrukslån, boliglån eller hva det nå er du skal refinansiere, så vil det neppe være noe problem å få et nytt lån hos en annen bank. Dette forutsetter dog at du faktisk har betalt for deg det du skal, for den nye banken vil naturligvis ikke ta over en vanskelig kunde som har dårlig betalingsevne eller betalingsvillighet. Følgelig er det en ting som gjelder dersom du skal søke om refinansiering – og det er å ta tak i problemene før de er for store. Du kan blant annet se forskjellige banker som tilbyr denne tjenesten her.

Med det mener vi at det må skje når du innser at du betaler for mye i renter og gebyrer, og ikke når det har gått en stund og et par‐tre regninger allerede har forfalt. For hvis du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker, så blir plutselig hele søkeprosessen rundt refinansiering langt vanskeligere. De fleste banker vil da avslå søknaden din, eller kreve en manuell gjennomgang slik at de sikrer seg mot en dårlig betaler.

Hvordan spare i aksjefond?

Posted on June 26, 2016June 26, 2016 By Carim No Comments on Hvordan spare i aksjefond?
Hvordan spare i aksjefond?
Uncategorized

Sparing er noe nordmenn generelt er veldig glade i, selv om enkelte lykkes bedre med dette enn andre. Det finnes mange måter å spare på, med alt fra en tradisjonell sparebøsse til bankkontoer og BSU‐kontoer med ekstra høy rente. Er man villig til å risikere litt og spare langsiktig, så kan et aksjefond være en av de aller beste måtene å spare penger på. Her ser vi nærmere på hvordan man sparer penger i aksjefond.

Forskjellen på et aksjefond og aksjer

Det sier kanskje seg selv at et aksjefond har noe med aksjer å gjøre, men det er en måte å spare på som er langt mindre risikofylt enn å investere i aksjer. For mens man bør ha grundig peiling på aksjer og aksjehandel for å lykkes med slike investeringer, så er et aksjefond en metode der man lar andre forvalte pengene sine. Her tar man selv ikke noen risiko – man investerer penger i fondet, og så vil erfarne investorer gjøre investeringer med liten risiko på vegne av alle kundene som har gjort innskudd i fondet.

Slik sparer du i et aksjefond

Det er med andre ord enkelt å komme i gang med sparing i aksjefond. Du trenger ikke å ha noen forhåndskunnskaper for å gjøre det, og på en måte er det derfor nesten det samme som å spare i bank. Kanskje er det litt mer risikabelt ettersom investeringer kan slå feil, men i et aksjefond er sannsynligheten for dette svært liten ettersom det stort sett bare blir gjort trygge investeringer. Det finnes også kompliserte lovverk rundt aksjefond som blant annet sier at minst 80 prosent av kapitalen i fondet skal brukes til investeringer og aksjehandel.

For å spare i aksjefond behøver du bare å finne et fond som passer med dine mål og innskudd. Det finnes mange norske aksjefond, der risikoen er ulik, og således også avkastningen. Alfred Berg Gambak er et av de mest suksessrike aksjefondene de siste årene, da de har opplevd nesten 30 prosent avkastning på et kalenderår. Dog har dette aksjefondet en minstegrense for innskudd på 25 000 kroner, som gjør at slettes ikke alle kan investere her.

De norske storbankene har også aksjefond med langt lavere innskuddsgrense, der noen for eksempel krever at du må gjøre en månedlig investering for å holde aktiviteten vedlike. Hør med banken din om det er mulig å spare i fond fremfor på vanlig sparekonto.

Risiko og gevinst

Det er forbundet svært liten risiko ved investering i aksjefond, men man må alltid være forberedt på at man potensielt kan tape deler eller hele innskuddet. Det er også viktig å være klar over at investering i et aksjefond er en langsiktig oppgave. Kanskje vil man måtte regne med 5‐10 år før man har tjent nok til at man kan kalle det en vellykket investering. I tillegg har man naturligvis spart disse pengene, og kapitalen som blir frigjort etter såpass mange år kan komme godt med til både hytte og liv i det voksne liv. Sparing lønner seg alltid!

Verdt å lese videre:
http://www.dinepenger.no/forbruker/fond/slik‐sparer‐du‐smart‐i‐fond/10019220

Siste innlegg

  • Info om Pangea Ecocard
  • Fordeler med refinansiering
  • Hvordan spare i aksjefond?

Aksjer

MRNA
NVDA
MSFT
AAPL

Copyright © 2022 BestereFinansiering.com.

Theme: Oceanly by ScriptsTown